0стоки, на 0.00 лв 

Плюсове и минуси на метални оградни профили

Плюсове и минуси на метални оградни профили

Оградата от метален профил е много по-красива и функционална от оградата от ламарина. Благодарение на голям избор от форми, височини и покрития от ламели, можете да изберете материали, които съответстват на стила на къщата, сградите на обекта, ландшафтния дизайн.

Огради от метални профили:

Не създавайте значителни ветровитости.

Поради празните пространства, натоварванията от вятър са много по-ниски, което позволява използването на носещи стълбове и трупи с по-малка дебелина. В допълнение, такива живи плетове са много по-малко склонни да се деформират при силен вятър.

Не затваряйте пространства зад площадката. Оградите не скриват гледките към заобикалящата природа, а също така не създават усещане за затворено пространство.

Те пропускат слънчевата светлина. Светлолюбивите растения могат да бъдат засадени близо до живия плет, оградата не създава гъста сянка.

Лесен за транспортиране и монтаж. Компонентите за оградата тежат малко, транспортирането им не е трудно. Ограда от метални профили може да се монтира самостоятелно, работата не изисква професионални умения и скъпо оборудване.

При подреждането на огради могат да се използват ламели с различни височини, текстури и цветове. Възможностите за дизайнерски решения за огради са практически неограничени.

Монтаж на ограда от метален профил

Инсталационните работи се извършват на няколко етапа. Като начало старата ограда се демонтира, строителната площадка се почиства и изравнява, центърът за покривни материали Rufer доставя материали. След това те маркират мястото: забиват колчета на мястото на стълбовете, издърпват въже между тях. Разстоянието между опорите се избира според дължината на напречния труп на металния профил.

Следващият етап е инсталирането на стълбове. За да направите това, изкопайте дупки с диаметър най-малко 25 см, дълбочината трябва да е по-голяма от възможната точка на замръзване на почвата. За стабилност се препоръчва опорите да се напълнят с бетон. Можете да продължите към следващия етап не по-рано от втвърдяването на основата на подпорите, обикновено 4-5 дни.

Схема за монтаж на оградаСлед това фиксирайте напречните греди. Дървените трупи са прикрепени отгоре, отдолу и в средата, за това се използват заваръчни или x-образни скоби. Разстоянието от крайните дъски до земята и горната част трябва да бъде еднакво, средното изоставане е фиксирано в средата. След това самите колове се закрепват на 1 или 2 реда. Закопчалките на лентата са направени от 1 или 2 ленти за всяко изоставане. Коловете са фиксирани строго от предната страна със специални самонарезни винтове с гумени или полимерни шайби.Препоръчани продукти
Свързани статий
Покрив от метални керемиди

Металните покриви днес са на първо място сред всички видове покриви по отношение на полярността и наличността в Източна Европа. Rannila Steel разработва металните керемиди в края н..

Прочетете повече

Покрив от ретро панели

Ретро панелите са практичен, модерен, красив покривен материал. Характеристика на ретро панелите от завода Bilka е специална ключалка, която по време на монтажа ви позволява да пос..

Прочетете повече

Относно профилирована ламарина

Профилирована ламарина постигна своята популярност с помощта на своята гъвкавост, което е много важно в съвременното строителство. Основната цел е изграждане и реконструкция на про..

Прочетете повече

Как да изберем висококачествени керемиди на достъпна цена?

Днес на пазара на покриви има огромен брой производители, които се опитват да рекламират своя продукт от всички страни, често преувеличавайки техническите характеристики на самия п..

Прочетете повече

Супердифузионна мембрана - съвременна високоефективна покривна хидроизолация!

Покривни мембрани - най-важният елемент от подреждането на покривния слой с изолация. Най-често срещаната многослойна покривна конструкция:- решетка, контра решетка- пароизолация, ..

Прочетете повече

Топлоизолация на сгради

Съвременни методи за топлоизолация на сградиИзолацията на къщата е един от най-важните етапи на строителството, особено в нашата климатична зона. Основните топлинни загуби (и това ..

Прочетете повече

Покривни прозорци: предимства, модели и особености на монтаж

Предимствата на таванските стаи ги правят търсени. Това е чудесен начин да създадете уютно, добре проветриво и осветено жилищно пространство с приятна атмосфера.Така че, когато изб..

Прочетете повече