0стоки, на 0.00 лв 

Топлоизолация на сгради

Топлоизолация на сгради

Съвременни методи за топлоизолация на сгради


Изолацията на къщата е един от най-важните етапи на строителството, особено в нашата климатична зона. Основните топлинни загуби (и това е около 60%) възникват през покрива, стените, пода, рамките на прозорците и вратите. Разходите за отопление могат да бъдат намалени чрез подобряване на изолационната система на сградата (подмяна на прозорци и врати, инсталиране на независима отоплителна система). С помощта на топлоизолация е възможно значително да се намалят разходите за топлина през студения сезон и да се осигурят оптимални параметри на микроклимата през топлия сезон. Друго предимство на използването му е намаляването на потреблението на строителни материали чрез намаляване на дебелината на конструкцията. По-специално могат да се постигнат изгодни спестявания от материали като дърво, тухли и цимент.


Изолацията на фасадите на сградите спомага за удължаване на живота на конструкциите, като ги предпазва от вятър, влага и други атмосферни влияния. Изолацията за стени отвън и отвътре има уникално свойство на хидрофобност, поради което влагата не се натрупва вътре в конструкциите, което елиминира появата на мухъл. Изолацията за външни и вътрешни стени е огнеупорна, топи се само при температури над 1000 градуса по Целзий. Основните видове материали, в зависимост от областта на приложение: за пода, за стени и прегради, за покриви и тавански помещения. Основните видове материали, в зависимост от материала на производство: минерална вата, базалт, полистирол, експандиран полистирол.


Изолацията на рула е универсална, нарязва се с конвенционални инструменти, лесна за монтаж, не изисква специални условия за транспортиране и съхранение. Дебелината на изолационните ролки има пряко влияние върху топлопроводимостта и устойчивостта на механични натоварвания. Дебелината на изолацията също влияе върху нейната звукоизолираща способност. Материалът е безопасен за околната среда, неговите частици не предизвикват алергични реакции, нивото на формалдехид, използван в производството, е под допустимото ниво. Има определени правила за безопасност, които трябва да се спазват при инсталиране на изолация в ролки:


- работа в гащеризони и ръкавици;


- рязане и други видове обработка на очила, респираторна маска;


- поддържане на чистота в помещенията, в които се работи.


На българския пазар на строителни материали продажбата на изолация е доста разпространена услуга. Не всички производители са специализирани в продажбата на висококачествена изолация и в същото време най-добрата цена. По-добре е да направите поръчка с компании, които имат много положителни отзиви и препоръки, когато купувате, не забравяйте да проверите за сертификати за качество! Не забравяйте, че крайният резултат зависи от компетентния подбор на материали и компоненти и правилната инсталация на изолацията.Свързани статий
Покрив от метални керемиди

Металните покриви днес са на първо място сред всички видове покриви по отношение на полярността и наличността в Източна Европа. Rannila Steel разработва металните керемиди в края н..

Прочетете повече

Покрив от ретро панели

Ретро панелите са практичен, модерен, красив покривен материал. Характеристика на ретро панелите от завода Bilka е специална ключалка, която по време на монтажа ви позволява да пос..

Прочетете повече

Относно профилирована ламарина

Профилирована ламарина постигна своята популярност с помощта на своята гъвкавост, което е много важно в съвременното строителство. Основната цел е изграждане и реконструкция на про..

Прочетете повече