0стоки, на 0.00 лв 

Покрив от метални керемиди

Покрив от метални керемиди

Металните покриви днес са на първо място сред всички видове покриви по отношение на полярността и наличността в Източна Европа. Rannila Steel разработва металните керемиди в края на 20 век, но този покривен материал се появява в България преди не повече от 20 години. В момента най-големият завод за метални керемиди е Bilka и се намира в Румъния. Фирма RООFER е официален представител на завода и осигурява най-добрите условия за закупуване на покривен материал!

Монтажът на метални керемиди се извършва не само върху нова дървена скара, но и върху изравнена стара покривна повърхност. Атмосферните влияния, високата влажност, температурните промени няма да повлияят на експлоатационния живот на металните керемиди. При избора на висококачествен метал, експлоатационният живот на вашия покрив ще бъде  60 години!

Металната керемида е един от най-модерните и популярни материали за покриви. Представлява релефен лист от поцинкована стомана с полимерно покритие. Този материал е универсален - металните керемиди могат да бъдат намерени на покривите на малки частни къщи и големи офис сгради.


В статията ще представим кратък преглед на материала и ще разберем какви са предимствата и недостатъците на металните керемиди.Предимства на метални керамиди:Естетичен вид.

Металната плочка реалистично имитира класическите керамични керемиди. Както в случая с керамичните керемиди, покрив с метални керемиди изглежда също солиден и красив.

За да подчертаете индивидуалността на къщата, можете да изберете необичаен цвят на покритието.Доказано качество.

Металната керемида отговаря на всички европейски стандарти, което се потвърждава от сертификати за качество.


Леко тегло.

Поради лекото тегло на материала, не натоварвате носещата конструкция допълнително което удължава нейния живот. Поради това си приемущество металните керемиди са идеални за реконструкции. Разходите на пари и време за укрепване на дървената конструкция и основата ще бъдат сведени до минимум. Теглото на метална керамида е около 5 кг, което не дава такова натоварване на стените и основата, като например керамични или битумни керамиди.


Проста бърза инсталация.

Можете да спестите пари за монтаж на метален покрив, като го монтирате сами. Това не изисква специални строителни умения. Инсталацията е проста, не отнема много време. За сравнение: полагането на керамични плочки парче по парче се извършва само от професионалисти и изисква опит в извършването на такава работа. Монтажът ще бъде дълъг и скъп.

Препоръчваме ви да се запознаете с видеоклипа за монтажа на метални керемиди - той показва последователността и правилата за полагане на елементите на покрив от метални керемиди.Достъпна цена.

Център за покривни материали доставя метални керемиди и аксесоари на най-конкурентна цена. Винаги сме готови да договорим най-добрата оферта за Вас! Металната керемида се поръчва по вашия размер на покрива, което значително намалява загубата на материали.


КАКВА Е ЦЕНАТА ЗА ПОКРИВНИ РАБОТИ


Цените за покривни работи зависят от много компоненти, а именно: покрив, сложноста на проекта, вид и цена на използваните материали. Обръщайки се към нас, ние не само ще извършим покривни работи с високо качество и на достъпни цени, но и ще помогнем при избора и закупуването на покриви на най-ниски цени.Наименование
М-ка
К-во
Ед. цена , лв
1Полагане на парна бариера
м2
14,00
2Изграждане на система от греди
л.м115,00
3Монтаж на топлоизолация 150мм
м219,00
4Полагане на антиконденз мембрана
м214,00
5Монтаж на контра летва
л.м14,00
6Монтаж на двойна скара
л.м15,00
7Монтаж на ОСБ плоскости–2 слоя
м216,00
8Полагане на битумна мембрана
м214,00
9Монтаж на вентилационни отвори
бр.1

15,00


Наименование
М-ка
К-во
Ед. цена , лв
10Монтаж на метални керемидим2
125,00
11Монтаж на стенна обшивка
л.м18,00
12Монтаж на било/билна лента
л.м
18,00
13Монтаж на надулучна пола
л.м
16,00
14Монтаж на улуци
л.м110,00
15Монтаж на двойна скара
л.м15,00
16Монтаж на водосточни тръби
м219,00
17Монтаж на битумна мембрана
м2125,00
18Монтаж на битумни мембрани(един слой)
м21

8,50
Богата гама от различни форми на металните керемиди.

Асортиментът включва популярни класически варианти (Clasic, Balсaniс, Gothic, Iberic, Romaniс).

Релефните и изразителни нови форми на металните керемиди подчертават индивидуалността на къщата. Можете да изберете най-добрия вариант, който ще се съчетае добре с конфигурацията на покрива - например нова метална керемида с високи (30 или 35 мм) дълги (400 мм) стъпала изглежда особено естетически приятна при големи наклони.

Изборът на профил зависи от естетическите предпочитания на собственика - металните керемиди трябва да се съчетае с архитектурните особености на сградата. Например, профили с гладки асиметрични вълнообразни линии са подходящи за къща в класически стил.

    

  


Устойчив на температурни крайности.

Металната керемида понася добре въздействието на високи и ниски температури. Не губи производителност, не се напуква, не се деформира. Климатичните условия също оказват влияние върху избора на метални керемиди. Например, за крайбрежните райони е необходимо да изберете метал с по-високо качество, например покритието Grande Mat, което има дебелина на покритието 50 микрона!


Дълъг гаранционен срок - до 30 години.

Ако следвате простите правила за монтаж и експлоатация, експлоатационният живот на металната плочка достига до 60 години!


Богата гама от цветове.

Металните керемиди могат да бъдат изработени както в популярни, така и в оригинални, редки RAL нюанси. Къща със стилен покрив  RAL 8003 или  RAL 3011 или покрив графит RAL 7016 ще привлече вниманието на минувачите и съседите.


Непретенциозност в експлоатация.

Лесно е да се грижите за покрив от метална керемида - просто периодично го почиствайте от сняг и отломки. Прахът може да се отстрани от повърхността на материала чрез измиване на покрива с вода от маркуч. За сравнение: някои видове покриви (керамични плочки) не могат да се почистват сами - ще трябва да се обадите на специалисти, а това ще доведе до допълнителни разходи.


Стегнатост.

Металната керемида "BILKA" се произвежда на модерно високо прецизно оборудване, така че листовете са херметически прилепени един към друг. Ставите са надеждно защитени от прах и влага.


Екологична безопасност.

По време на работа металната плочка не отделя токсични съединения, безопасна е за хората.


Пожароустойчивост.

Метална плочка - огнеупорен облицовъчен материал (клас на горимост - NG). Не се запалва и не поддържа горене, тъй като е изработен от негорим материал - поцинкована стомана с полимерно покритие.


Устойчивост на цвета.

Металната плочка не избледнява и запазва атрактивни наситени нюанси за дълго време, тъй като декоративният и защитен слой, с който е покрит, е устойчив на ултравиолетово лъчение.

1. Защитно PVC фолио

2. Полиестерен (PE) слой 25 микрона/ Мат - 35 микрон/Grande Mat - 50 микрон

3. Грунд слой полиестер (PE) не по-малко от 5 микрона

4 и 8.  Пасивиращ слой

5 и 7.  Поцинковане: 225 – 275 g/m²

6. Стоманена ламарина

9. Грунд слой полиестер (PE) не по-малко от 7 микрона

10. DRIPSTOP- слой срещу конденз (направен по поръчка)


Разнообразие от размери.

Дължината на листовете от метални плочки варира от 0,5 до 8 м. Можете да поръчате материал както за малка козирка, така и за голям наклон.

Ако металната плочка е направена според размера на строителната площадка, това избягва времето, прекарано за подрязване и надплащане за излишен материал.

Оптималната дължина на листа е до 4-5 м. Ако наклонът е по-дълъг, бъдете внимателни при транспортиране и монтаж на метални керемиди.
Недостатъци

Недостатъците на металните керемиди включват шума на материала, който може лесно да бъде елиминиран по два начина:

- с антикондензно покритие - Dripstop. Антикондензното покритие е слой от синтетичен филц, който се нанася върху грешната страна на металната плочка. Покритието здраво "прилепва" към покривния материал, предпазва от конденз и осигурява добро звукопоглъщане (до 2 dB);

- с топлоизолация. Основната функция на изолацията е да подобри енергийната ефективност на сградата (намаляване на топлинните загуби). Освен това осигурява отлична звукоизолация. Асортиментът на компанията Rооfer включва базалт топлоизолация, които надеждно ще предпазят дома ви от топлинни загуби, а допълнителната звукоизолация ще бъде приятен бонус.
Метална керамида е оптимално съотношение на цена, качество и външен вид!Препоръчани продукти
Свързани статий
Покрив от ретро панели

Ретро панелите са практичен, модерен, красив покривен материал. Характеристика на ретро панелите от завода Bilka е специална ключалка, която по време на монтажа ви позволява да пос..

Прочетете повече

Относно профилирована ламарина

Профилирована ламарина постигна своята популярност с помощта на своята гъвкавост, което е много важно в съвременното строителство. Основната цел е изграждане и реконструкция на про..

Прочетете повече

Топлоизолация на сгради

Съвременни методи за топлоизолация на сградиИзолацията на къщата е един от най-важните етапи на строителството, особено в нашата климатична зона. Основните топлинни загуби (и това ..

Прочетете повече