0стоки, на 0.00 лв 

Относно профилирована ламарина

Относно профилирована ламарина

Профилирована ламарина постигна своята популярност с помощта на своята гъвкавост, което е много важно в съвременното строителство. Основната цел е изграждане и реконструкция на промишлени и жилищни сгради, оборудване за временни помещения и търговски обекти. Материалът е разделен на категории, съответстващи на видовете работа, според якостта и вида (стенни, покривни, носещи). Поради уникалната многослойна структура, обилните валежи, силните студове няма да повлияят на защитните функции и естетическия външен вид. Профилирането намалява теглото на листовете и придава допълнителна твърдост. Монтажът на велпапе, транспортирането до обекта е лесно да се извърши без външна помощ.Когато поръчвате покрив от профилирована ламарина, когато избирате продукт, трябва да се съсредоточите върху дебелината на стоманата - тя трябва да бъде от 0,37 до 1 мм. Покривът от профилирована ламарина се различава от металните керемиди по това, че може да се използва за покриви с наклон от 6 градуса. Вече знаейки размерите, можете да изберете най-добрия продукт по отношение на характеристиките в желания цветови дизайн. Щайгата под покрива се изчислява според таблицата за натоварване, зависи от височината на профила. Монтажът на профилирована ламарина започва от края на покрива, листовете се припокриват. За закрепване се използват винтове, уплътнителна лента. Покривът от профилирована ламарина трябва да бъде оборудван с допълнителна хидро- и пароизолация, за да се увеличи експлоатационният живот на дървените конструкции. Изолацията е необходима и за създаване на оптимален микроклимат и съответно спестяване на отопление и охлаждане на помещението.


За частна къща или лятна вила инсталирането на профилирована ламарина като ограда ще стане не само защитен, но и декоративен елемент. За монтиране на оградата се избират метални стълбове с необходимата дебелина (обикновено е достатъчна дебелина 2-3 mm). Стълбовете са бетонирани в земята, към тях са заварени водачи. Монтажът на велпапе се състои в закрепването му с винтове от подходящ тип или нитове към надлъжните водачи.


Това е доста непретенциозен строителен материал в поддръжката, той принадлежи към категорията покрития, които можете да инсталирате и да забравите за тях. Въпреки това, за да се удължи живота на оградата, преградите, профилирована ламарина и самата сграда, трябва да се спазват редица правила за монтаж и по-нататъшна употреба. Много е важно да използвате специални инструменти за рязане на листове, за да избегнете деформация на метала. По-специално, не се препоръчва рязане с мелница, поради увреждане на покритието при този метод на рязане. Винтовете не трябва да се затягат твърде много, за да се предотвратят вдлъбнатини в листа. Появата на драскотини върху покритието не засяга защитните функции на материала, но е по-добре да ги боядисате със спрей боя със същия цвят.Препоръчани продукти
Свързани статий
Покрив от метални керемиди

Металните покриви днес са на първо място сред всички видове покриви по отношение на полярността и наличността в Източна Европа. Rannila Steel разработва металните керемиди в края н..

Прочетете повече

Покрив от ретро панели

Ретро панелите са практичен, модерен, красив покривен материал. Характеристика на ретро панелите от завода Bilka е специална ключалка, която по време на монтажа ви позволява да пос..

Прочетете повече

Топлоизолация на сгради

Съвременни методи за топлоизолация на сградиИзолацията на къщата е един от най-важните етапи на строителството, особено в нашата климатична зона. Основните топлинни загуби (и това ..

Прочетете повече