0стоки, на 0.00 лв 

Как да изберем висококачествени керемиди на достъпна цена?

Как да изберем висококачествени керемиди на достъпна цена?

Днес на пазара на покриви има огромен брой производители, които се опитват да рекламират своя продукт от всички страни, често преувеличавайки техническите характеристики на самия продукт. В тази статия ще говорим за херпес зостер, който популярно се нарича "мек покрив".


При избора на мек покрив купувачът е изправен пред редица технически показатели. Един от тези показатели е гаранцията.


Повечето покриви имат гаранционен срок от 25-50 години. Някои производители дават доживотна гаранция за своите продукти. Какво се има предвид под гаранция? Как производителят е изчислил гаранционните години?


Има специални лаборатории за изпитване на покриви. В тези лаборатории покривът е изложен на всякакви натоварвания: ултравиолетова радиация, напрежение от вятъра, високи и ниски температури, температурни цикли и промени. С други думи, те създават реални условия, в които битумните керемиди ще трябва да бъдат в продължение на много години. Броят на непрекъснатите цикли, през които плочката не променя цвета си, не се рони, не изплува, не се напуква и е по-нисък праг, който след това се преобразува от цикли в години и е обвързан с производителя, както е посочено от това период във вашата гаранция. Тези данни са отворени, по искане на купувача производителят е длъжен да предостави този протокол от изпитване с номер и серия, според които купувачът има възможност самостоятелно да провери в единния регистър за изпитване в лабораторията, че керемидите имат наистина е тествано.


Има визуални начини за проверка за херпес зостер на място.


Прекъсване на проверката. Висококачествените плочки ще ви позволят да го сгънете 8-15 пъти, без да се напука.

Проверка на теглото. 1 m² еднослойна плочка не може да тежи по-малко от 8 kg.

Проверка на съединителя. Висококачествените плочки не се отлепват по време на триене, адхезията на трохите към битума е надеждна.

визуална инспекция. Струва си да се обърне внимание на черните зони в горната част, които създават ефекта на 3D плочка. Вместо черен базалт често се използва антрацит. Антрацитът се отлепва лесно при търкане с ръка.

Ако погледнете техническите характеристики, тогава качеството на битумните керемиди се определя от:


Тип битум. Добавянето на модификатори (SBS, APP) само подобрява качеството, което прави плочките по-издръжливи и по-лесни за монтаж. Плочката е по-пластична при огъване, плочката е подобна на гума.

Тип поръска. Определено базалт. Шисти, натрошени трохи, варовик, по-податливи на разливане

Оцветяване на базалт. Боята трябва да се изпече.

Цената не винаги определя качеството на самата плочка. Цената на Битумни керемидите се формира от много фактори: като транспорт, митническо освобождаване, теглене на валута, търсене на керемиди директно в региона, допълнителни разходи за доставка на керемиди от фирмата, от която директно купувате керемиди. . Затова, уважаеми клиенти, препоръчваме да направите своя избор с хладна глава, без да гоните производителя, без да предпочитате известни и рекламирани марки.


В нашия шоурум можете да изберете покривни материали на достъпни цени!Препоръчани продукти
Свързани статий
Покрив от метални керемиди

Металните покриви днес са на първо място сред всички видове покриви по отношение на полярността и наличността в Източна Европа. Rannila Steel разработва металните керемиди в края н..

Прочетете повече

Покрив от ретро панели

Ретро панелите са практичен, модерен, красив покривен материал. Характеристика на ретро панелите от завода Bilka е специална ключалка, която по време на монтажа ви позволява да пос..

Прочетете повече

Относно профилирована ламарина

Профилирована ламарина постигна своята популярност с помощта на своята гъвкавост, което е много важно в съвременното строителство. Основната цел е изграждане и реконструкция на про..

Прочетете повече

Топлоизолация на сгради

Съвременни методи за топлоизолация на сградиИзолацията на къщата е един от най-важните етапи на строителството, особено в нашата климатична зона. Основните топлинни загуби (и това ..

Прочетете повече