0стоки, на 0.00 лв 

Каменна вата FIBRANgeo -5см - 50кг/м3 (1.2х0.6м) В-050

7.20 лв
  • В наличност
  • Модел:  FIBRANgeo -5см - 50кг/м3
Техническа информация:
  • Мерна единица бр.
  • Размери 1.2 х 0.6м

Каменната вата FIBRANgeo е материал, който предлага изолация срещу нежелани топлинни загуби, опасности от пожар и дразнещ шум! Тя е единствения изолационен материал, който комбинира топлоизолация, шумоизолация, пожарозащита и пасивна вентилация. Освен тези характеристики, каменната вата има и най-дългия експлоатационен живот в сравнение с другите стандартни топлоизолационни материали. Всичко изброено до момента прави каменната вата FIBRANgeo перфектния избор за изолация на :


  1. Външни и вътрешни стени 
  2. Скатни и плоски покриви
  3. Тавани и подове 


Плочите от каменна вата FIBRANgeo B се отличават с високи топлоизолационни и шумоизолационни свойства, което се постига чрез хоризонтално преплетените нишки. Продуктите от тази серия могат да бъдат произведени с плътности от 30 до 200 kg/m3. Те са подходящи за приложение на окачени фасади, преградни стени, тавани и скатни покриви.


При продуктите от тази серия, цифрата след инициалa B се чете отзад напред и показва плътността на каменната вата FIBRANgeo (например : FIBRANgeo B-570 е каменна вата с плътност 75 kg/m3).


Предимства:


  Топлоизолация

Отлична топлоизолация, с много нисък коефициент на топлопроводност и максимален коефициент на топлинно съпротивление, дори и при високи температури. Влакнестата структура омеква, когато температурата е над 1000 °C и нейните свързващи вещества започват да се изпаряват. Когато температурата надвиши 200 °C изолационните свойства на материалите остават непроменени, поради което продуктите FIBRANgeo са подходящи и за приложения с възможни високи температури.


 Пожарозащита

Негорими материали (съответствие с EN 13501-1), които запазват изолационните си свойства при високи температури и допринасят за забавяне на разпространението на огъня, спасяването на човешки живот и защита на сгради и имущество. Те се включват като елементи от пожароустойчиви стени, подове, покриви, сглобяеми панели, врати или други пасивни противопожарни системи.


 Звукоизолация

Висок коефициент на поглъщане на звука и оптимално съпротивление на въздушния поток. Тези свойства осигуряват увеличено редуциране на звука и подобрена акустика на пространствата. Слоят от каменна вата намалява максимално звука, което е необходимо при определени честоти. Поради високата якост на натиск и много ниската динамична коравина се осигурява голяма твърдост и ефективна устойчивост. Тези свойства допринасят за намалено предаване на шумовото въздействие и също така са подходящи за приложения в плаващи подове.


 Пасивна вентилация

Отворената структура на материала е с устойчивост на дифузия на водни пари, подобна на съпротивлението на въздуха (µ = 1). Тези свойства подобряват „дишането” на строителните елементи, като позволяват притока на много малки количества от въздух и пари през сградната обвивка, поради разликите в налягането на въздуха между вътрешното и външното пространство (пасивна вентилация).


 Нехигроскопичност

Хидрофобните фибри на FIBRANgeo са водоотблъскващи и нехигроскопични. Влакната на каменната вата не се влияят от влага или вода. Ако каменната вата се намокри, тя изсъхва бързо чрез пасивна вентилация и напълно възвръща първоначалните си свойства. Освен това не се натрупва влага в плочите, когато са в контакт с други мокри части от строежа


 Устойчивост на механични натоварвания

Продуктите от каменна вата FIBRANgeo имат висока механична якост дори при относително ниска плътност. Това се дължи на начина на разположение на влакната и тяхната ориентация. Специално разработените продукти от серията BP осигуряват надеждна якост на натиск, вариращата между 20 и 80kPa, за да удовлетворят изискванията към всеки проект.

Техническа информация
Мерна единица бр.
Размери 1.2 х 0.6м
Степен: 0 з 5
5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%

Няма мнения за този продукт.

Ти гледа