0стоки, на 0.00 лв 

Супердифузионна мембрана - съвременна високоефективна покривна хидроизолация!

Супердифузионна мембрана - съвременна високоефективна покривна хидроизолация!

Покривни мембрани - най-важният елемент от подреждането на покривния слой с изолация. Най-често срещаната многослойна покривна конструкция:

- решетка, контра решетка

- пароизолация, хидроизолация (покривни мембрани)

- изолация под формата на минерална вата на базалт или фибростъкло

- покриви (керамични, битумни, композитни, метални керемиди).

Функции на мембраната в покрива

Трябва да се отбележи, че дори при леко намокряне на минерална вата, нейните топлоизолационни свойства се влошават значително. Поради това е необходимо да се избягва контакт на топлоизолацията с влага. Неговият произход в покривния слой е различен:

- изпарения, които се образуват на закрито

- влага от атмосферни валежи

- конденз върху плочки, велпапе

- влага, която се образува във влакната на минералната вата поради резки температурни промени.

За защита на минералната вата се използват покривни филми: хидробариера и пароизолация. Пароизолацията е монтирана под минерална вата. Неговата функция е да предпазва от изпарения на влага, идващи от вътрешността на помещението и образуване на конденз. Хидробариерата смонтира над топлоизолацията и я изолира от атмосферни води, прах и др.

Супердифузионните мембрани са съвременна хидропреграда с високи физико-механични свойства. Нетъкан подсилен полипропиленов многослоен филм е много издръжлив, водоустойчив, но в същото време има висока способност да пропуска влагата. Използва се като хидро. и ветроупорен слой за подпокривното пространство при топлоизолирани и неизолирани скатни покриви.


Какво да търсите при избора на супердифузионна мембрана?

Силата на покривната мембрана. Пряко зависи от плътността. Колкото по-плътна е мембраната, толкова по-устойчива е на механични повреди, които може да получи при монтажа на контрарешетките и керемидите. В допълнение, покривното фолио често остава отворено дълго време преди окончателното монтиране на покривния материал и е изложено на силни пориви на вятъра, дъжд, градушка и т.н. Ето защо се препоръчва да изберете издръжливи супердифузионни мембрани с плътност 115 гр/кв.м. до 215 гр./кв.м., в зависимост от нуждите. По-конкретно се препоръчва плътността на мембраните за следните видове керемиди: Битумни - 110 г/кв.м. Композит -140 гр/кв.м Керамични плочки -170 гр/кв.м.

Якост на счупване. Този индикатор трябва да се вземе предвид в два параметъра: надлъжно (препоръчителни индикатори от 100 H / 5 cm) и напречно (препоръчителни индикатори от (180 H / 5 cm).

Водоустойчив. Основната цел на използването на покривни мембрани в покривен пай е да предпази изолацията от влага. Следователно висококачествената мембрана трябва да бъде водоустойчива.

Паропропускливост - способността да пропуска водната пара през себе си. Следните параметри могат да се използват за маркиране на индекса на паропропускливост на покривно фолио. Коефициент на съпротивление на дифузия SD, който показва еквивалентната дебелина на въздуха. Коефициентът Q е колко грама изпарение на влага може да задържи една мембрана на 1 кв.м. след 24 часа. Колкото по-висока е паропропускливостта на мембраната, толкова по-бързо изсъхва навлажнената изолация. Паропропускливост на супердифузионни мембрани от 1000 g/кв.м.

UV устойчиви. Наличието на UV стабилизатори предотвратява загуба на ефективност при пряка слънчева светлина. Това е много важно, тъй като често се случва филмът да остане отворен за дълъг период от време, докато не се монтира покривният материал. Супердифузионните фолиа са стабилни до 3 месеца.

Устойчивост на температурна разлика. Високата устойчивост на ниски и високи температури значително удължава експлоатационния живот без да се нарушават техническите характеристики на мембраната.

В нашия шоурум можете да изберете висококачествена покривна мембрана с високи технически характеристики, осигуряваща надеждна покривна хидроизолация.Препоръчани продукти
Свързани статий
Покрив от метални керемиди

Металните покриви днес са на първо място сред всички видове покриви по отношение на полярността и наличността в Източна Европа. Rannila Steel разработва металните керемиди в края н..

Прочетете повече

Покрив от ретро панели

Ретро панелите са практичен, модерен, красив покривен материал. Характеристика на ретро панелите от завода Bilka е специална ключалка, която по време на монтажа ви позволява да пос..

Прочетете повече

Относно профилирована ламарина

Профилирована ламарина постигна своята популярност с помощта на своята гъвкавост, което е много важно в съвременното строителство. Основната цел е изграждане и реконструкция на про..

Прочетете повече

Как да изберем висококачествени керемиди на достъпна цена?

Днес на пазара на покриви има огромен брой производители, които се опитват да рекламират своя продукт от всички страни, често преувеличавайки техническите характеристики на самия п..

Прочетете повече

Топлоизолация на сгради

Съвременни методи за топлоизолация на сградиИзолацията на къщата е един от най-важните етапи на строителството, особено в нашата климатична зона. Основните топлинни загуби (и това ..

Прочетете повече

Покривни прозорци: предимства, модели и особености на монтаж

Предимствата на таванските стаи ги правят търсени. Това е чудесен начин да създадете уютно, добре проветриво и осветено жилищно пространство с приятна атмосфера.Така че, когато изб..

Прочетете повече