0стоки, на 0.00 лв 

Покривни прозорци: предимства, модели и особености на монтаж

Покривни прозорци: предимства, модели и особености на монтаж

Предимствата на таванските стаи ги правят търсени. Това е чудесен начин да създадете уютно, добре проветриво и осветено жилищно пространство с приятна атмосфера.

Така че, когато избирате селска къща, наличието на таванско помещение се счита за значително предимство, което прави офертата по-привлекателна. Модерните мансарди често са стаи с няколко спални и бани. А най-важният фактор, който определя мансардата като уютно, функционално и комфортно помещение са покривните прозорци.

Модерни покривни прозорци

Модерните покривни прозорци създават характерна атмосфера в стаята, дават възможност да се насладите на отлична гледка от прозорците и първите слънчеви лъчи. И разбира се, това е постоянен приток на чист въздух.

Съвременното строителство често е насочено към възможно най-ефективно използване на цялата полезна площ. Ето защо частните къщи и селските вили често са оборудвани с тавански помещения с модерни капандури.

Модели покривни прозорци

Сега много компании се занимават с производство на капандури. От тях три компании се считат за най-популярни - немската компания Roto, полската Fakro и компанията Velux от Дания. Тези три фирми вече имат достатъчен опит на пазара на покривни прозорци и са с репутация.

Всички основни модели капандури имат метод на отваряне в средата, което го прави лесен за отваряне и лесен за поддръжка. Това се постига чрез завъртане на крилото на прозореца на 180 градуса. Такива модели имат цена, достъпна за повечето.

Има и по-скъпи модели. Високата им цена се определя от по-голямата функционалност на моделите. Такива прозорци имат двойна система за отваряне, която съчетава както метода на среден завой, както при по-евтините модели, така и метода на висящо отваряне, тоест по горната ос. Този дизайн ви позволява да получите по-обширен изглед от прозореца.

Отварянето на такъв прозорец е много просто - за това дизайнът осигурява дръжка, разположена в долната или горната му част.

В прозоречната кутия на капандурите има специален вграден клапан, който позволява да се осигури постоянен приток на чист въздух в помещението дори при затворени прозорци. За да бъде въздухът, влизащ в помещението, възможно най-чист, вентилът има измиващ филтър. Пречиства въздуха от прах и предотвратява проникването на различни насекоми в помещението. В допълнение, този клапан загрява външния въздух, преди да влезе в тавана, което помага да се предотврати кондензацията на повърхността на прозореца от страната на помещението.

Покривни прозорци - монтаж

Правилното монтиране на покривни прозорци е от голямо значение. На първо място, това ще осигури дългосрочна работа на рамката без никакви деформации, както и защита на таванската стая от проникване на различни насекоми и външни атмосферни влияния.

За монтиране на покривни прозорци трябва да се използват специални обшивки, за да се осигури най-точната комбинация на прозореца и покривното покритие.

Препоръчително е да изберете заплати, като вземете предвид вида на използвания покрив. Всички заплати са проектирани в няколко версии. В допълнение към факта, че те са предназначени за подходящите видове покриви, те могат да бъдат с различни размери и да се различават по дизайн.

Така, структурно, обшивките могат да бъдат предназначени за плоски покриви, за силно профилирани покриви с височина на профила в диапазона 4,5 - 9 сантиметра, както и за профилирани покриви с височина на профила до 4,5 сантиметра.

Свържете се с нашите специалисти и те ще Ви помогнат да направите правилния избор на покривни прозорци!Препоръчани продукти
Свързани статий
Покрив от метални керемиди

Металните покриви днес са на първо място сред всички видове покриви по отношение на полярността и наличността в Източна Европа. Rannila Steel разработва металните керемиди в края н..

Прочетете повече

Покрив от ретро панели

Ретро панелите са практичен, модерен, красив покривен материал. Характеристика на ретро панелите от завода Bilka е специална ключалка, която по време на монтажа ви позволява да пос..

Прочетете повече

Относно профилирована ламарина

Профилирована ламарина постигна своята популярност с помощта на своята гъвкавост, което е много важно в съвременното строителство. Основната цел е изграждане и реконструкция на про..

Прочетете повече

Как да изберем висококачествени керемиди на достъпна цена?

Днес на пазара на покриви има огромен брой производители, които се опитват да рекламират своя продукт от всички страни, често преувеличавайки техническите характеристики на самия п..

Прочетете повече

Топлоизолация на сгради

Съвременни методи за топлоизолация на сградиИзолацията на къщата е един от най-важните етапи на строителството, особено в нашата климатична зона. Основните топлинни загуби (и това ..

Прочетете повече